rawfood boeken

Raw Food als levenskunst

Over de hele wereld is een stille revolutie aan de gang omdat mensen overstappen op het eten van “rauw voedsel”. Deze manier van eten is heerlijk, gemakkelijk, fun … en het is de ultieme wereldwijde groene bijdrage aan het milieu.

In plaats van saaie groene salades, bestaat de levende, (pure) keuken uit romige en knapperige schotels zoals burrito”s, lasagne, pizza, sushi en appeltaart – allemaal knap gemaakt van vruchten, groenten, noten, zaden en gekiemd graan.

Raw living food geeft zoveel meer interessante variaties dan alleen salades om van groenten te genieten. Om de optimale voedingswaarden van ingredienten te behouden – zoals vitamines, mineralen en enzymen. Dit soort voedsel bevordert de gezondheid en het leven. Als schepsels die voor meer dan 60 procent uit water bestaan, hebben we levend voedsel nodig om onze vitaliteit en gezondheid te behouden. Dit boek bevat:

Hoofdstuk 1: Dranken en Smoothies
Hoofdstuk 2: Supersalades
Hoofdstuk 3: Gemarineerde groenten
Hoofdstuk 4: Kleine hapjes en voorgerechten
Hoofdstuk 5: Sauzen, smeersels, broden en crackers
Hoofdstuk 6: Heerlijke raw food
Hoofdstuk 7: Zoete, pittige en gezonde desserts

Jenny Ross is een raw-food kok en de directeur van Creative onder de naam Jenny”s Raw and Organic in natuurvoedingswinkels. Zij is de eigenaar en de scheppende culinaire kracht van 118, het eerste rauwe restaurant in Orange Country, dat voordurend volzit met gelukkige klanten van alle rangen en standen. Doreen Virtue is metafysicus en voormalig psychotherapeut met als specialisatie het behandelen van eetstoornissen. Ze heeft al vier boeken geschreven over dieten en eten: de bestseller het YOYO Diet Syndrome and Losing your pounds of pain.

Klik hier voor: Raw Food als levenskunst

♥ ♥ ♥

Het pure eten van raw food

Een absolute hype in Amerika, maar raw food wint ook in Europa steeds meer terrein. Dit boek vraagt niet van je om een echte rawfoodist te worden, maar geeft tal van raw foodrecepten die, zeker in de zomer, heerlijk smaken, perfect werken als je wat kilo’s kwijt wilt of gewoon wat gezonder maar wel lekker wilt eten. Smakelijke raw foodgerechten voor iedereen. Met een informatieve inleiding over het raw foodprincipe en uitleg waarom het zo gezond is. De recepten zijn ook geschikt voor mensen die gluten-, suiker- of lactosevrij moeten eten. Raw food is voedsel dat niet is bewerkt of gemanipuleerd en niet verhit boven de 40 graden. Zo blijven de levenskrachtige enzymen behouden.

Met sfeervolle, inspirerende foto’s. Prachtig gefotografeerd door Anna de Leeuw.

Anna de Leeuw heeft zich gespecialiseerd in lifestyle fotografie en werkt onder andere voor Elle Wonen, Eigen Huis & Interieur, Elegance, VT Wonen, Home and Garden en diverse buitenlandse tijdschriften.

Helen Poolman is niet volledig rawfoodist, maar eet al wel bijna 6 jaar lang voor 80% rauw. Ze verdiept zich al jaren in het zelfhelend vermogen van het lichaam en is onder meer opgeleid in de natuurgeneeskunde.

Klik hier voor: Het pure Eten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s